Sevärdheter

Rift Valley

I det ökända östafrikanska Rift Valley finns den etiopiska Rift Valley, som består av en mängd fåglar och djur, heta källor och otroligt fina sjöar. Detta område anses i högsta grad som ett av Etiopiens bästa områden för internationell turism.

Omo Valley

Omo Valley befinner sig utmed Great Rift-Valley är ett vackert område med en enorm kultur och historia. Här finns ett flertal olika tribaler, traditioner och levnadssätt som går tillbaka till mänsklighetens vagga. Nomadfolket ”mursi” är kända för att dekorera sina läppar, folkgruppen ”hamer” är kända för ceremoniella aktiviteter vid giftermål och initieringar och ”karo”, en högaktad folkgrupp som dekorer kroppens delar i olika färger. I Omo Valley har ett antal fossila rester upptäckts, i synnerhet ”Homo gracilis”, och detta har bidragit till bättre förståelse av människans evolution. Nedre regionen av Omo Valley är ett helt fantastiskt område och här finns Lake Turkana, en världsberömd sjö. Denna region har bebotts av en mängd olika människogrupper under flera årtusenden. Anledningen är den kulturella mångfald som finns här och som övergick till at vara en samlingspunkt för människor som flyttade runt till andra länder.

Omo National Park

Denna park grundades 1966 och är Etiopiens största national park. Här bor också inhemska tribaler som Dizi, Me’en, Mursi, Nyangtom och Suri. Omo National Park består av en mängd unika djur som bufflar, geparder, antiloper, elefanter, giraffer, leoparder, lejon, zebror och över 306 fågelarter!

Mago National Park

Denna national park öppnades 1979 och befinner sig i södra Etiopien. Högsta punkt i parken är Mount mago (2528m) och tack vare Mago och Omo floden, är denna park ett hem för 81 mäktiga djurarter och 153 fågelarter.

Nechisar National Park

Parken grundades 1974 och finns i Etiopiens sydvästra region. Denna vackra national park består av 15% sjöar och här hittar vi hundratals krokodiler som solar sig vid Lake Chamo och dik-dik som är en liten antilop.

Lalibelas Nacutolaabklostret

På 1200-talet grundade Kung Lalibela 11 konstgjorda kyrkor. Detta är ett häpnadsväckande verk och turister världen över besöker dessa uråldriga kyrkor. Solida klippor i dessa områden omvandlades till kyrkor som ett monument för gudstron. Dessa kyrkor finns i staden Lalibela och här hålls även kyrkfestivaler som ”Genna”, firandet av jul.

För dig som funderar på att resa till Etiopien